Alanya på den tyrkiske riviera

Byen Alanya på den tyrkiske riviera, som kysten syd i landet gjerne kalles, er trolig det mest populære reisemålet i Tyrkia blant nordmenn. Her finner du kilometerlange sandstrender foran den relativt store feriebyen som har over 100.000 innbyggere. I Alanya kan du også oppleve mer en bare sol og badeferie, selv om feriestedet egner seg utmerket til dette.

Inne i byen kan du treffe på litt av den tyrkiske kulturen, i byens små bakgater. Her kan du vandre rundt i basarer, kikke på menn som spiller domino på fortauskanten, ta en pause på en av de mange kaféene eller de lokale restaurantene og shoppe med deg ting som gull, klær eller tepper for å nevne noe.

Alanya passer egentlig for alle typer av turister, men hit reiser man stort sett for å nyte late dager på en av strendene her. Kleopatra heter stranden vest for sentrum av Alanya, og denne er over to kilometer lang med finkornet sand. Øst for sentrum ligger det som av mange kalles enkelt og greit for den østre stranden. Denne er mye lengre, men sanden her er av litt mer variabel kvalitet. Disse to strendene deles av en odde hvor du kan besøke Kizil Kule, et vakttårn som stammer helt tilbake til 1200 tallet. Her ligger også den gamle borgen, havnen og det som tidligere var gamlebyen i Alanya.

De fleste reiseoperatørene tilbyr hoteller helt nede ved stranden, men for deg som vil ta del i nattelivet i byen, finnes det også mange hoteller inne i byen. Alanya har massevis av barer, diskoteker og nattklubber, og er et av stedene i syden hvor det er full fart og fest hele sommeren. Av aktiviteter finnes det godt av vannsport, tennis, sykling eller hva med leie en moped for en dag. Alanya har i alle fall noe for de fleste smaker og ferieønsker. God ferie til Tyrkia.