Kemer

Sommeren nærmer seg og hvis du har planer om å reise til Tyrkia i sommer bør du vurdere en tur til feriestedet Kemer. Dette feriestedet som ligger omlag 4 mil sør for Antalya var i sin tid en liten fiskerlandsby, men er i dag bygd opp til et moderne feriested med de fleste fasiliteter som du har bruk for ved en ferie i Tyrkia.

Kemer har ikke mer en noen tusen innbyggere og egner seg med det godt til par eller familier som vil ha en avslappende ferietur uten like mye fart og moro som du for eksempel kan oppleve i de større byene Alanya eller Antalya.

I småbyen Kemer ligger det en flott marina full av seilbåter og luksusyachter. Dette er også et populært område for et besøk til en av restaurantene som ligger her, eller for å slappe av med en drink på en av barene. Mange vandrer bare litt her på kveldstid, og nyter skuet over alle lystbåtene i havnen. Det finnes også godt av barer og restauranter i gågaten i byen. Her er det også du kan handle med deg noen souvenirer hjem hvis det skulle friste.

På begge sider av marianen ligger de to strendene i Kemer. Ettersom dette er en relativt liten by, har du kort vei til stranden nesten uavhengig av hvilket hotell du skal bo på. Den ene stranden har rullesteiner og den andre er en lys sandstrand som er veldig populær blant barnefamiliene. Her ligger det også et badeland som passer midt i blinken for de minste. Strendene i Kemer har fått utmerkelsen med et blått flagg, som representerer både renslighet og en god standard på strendene. Beliggenheten til Kemer under foten av Taurusfjellene, gjør dette til et idyllisk og rolig reisemål. God ferie til Tyrkia.