Reise til Side

Side i Tyrkia ligger ann til å bli et av de mest populære feriestedene for nordmenn den kommende sommeren. Byen ligger ved Middelhavet mellom de to litt mer kjente feriestedene Alanya og Antalya. Side har litt av hvert å by på, om du reiser på ferie for å spise godt, handle, gå ut om kvelden eller oppleve historiske ruiner fra som langt tilbake som romertiden og den greske antikkens verden. Reiser du for å bade og slappe av på stranden, finnes det to strender, en på hver side av gamlebyen i Side.

På den vestre siden av byen finner du stranden som heter Kumköy som er den mest besøkte. Stranden er langgrunn og barnevennlig, med masse forskjellige aktiviteter, spisesteder og et godt utvalg av vannsport. Den har også en nydelig strandpromenade. På østsiden av byen er det mer avslappende. Stranden her har små strandbarer med enkel servering. Her kan du treffe på det lille som er av lokalbefolkning, som har litt ekstra tid til overs.

Den antikke byporten har en gate som går til den gamle havnen, og denne ble anlagt av romerne for nesten 1900 år siden. Du finner også et gammelt amfiteater som kan ta i mot nesten 20.000 personer i Side. Her er det av og til underholdning som konserter og lignende. Ved ruinene ligger det også et museum som du kan besøke, og nede ved havnen ligger også de to kjente greske tvillingtempelene.

Vil du reise ut av byen på en utflukt, kan markedet i nabobyen Manavgat anbefales. Dette er åpent hver mandag, og hus å prute om du skal kjøpe med deg noe. En sykkeltur videre forbi denne byen, gir deg en herlig natur fritt for det noen vil kalle turistmaskinen i Side. På kvelden er det mange hyggelige restauranter og barer å velge mellom, med god tyrkisk mat i Side. God ferie til Tyrkia.