Didim / Altinkum

Lengst vest i Tyrkia omtrent midt i mellom feriestedene Kusadasi og Bodrum ligger Didim og Altinkum. Dette var opprinnelig to forskjellige små byer, som i dag har vokst helt sammen på den tyrkiske riviera i nærheten av flere greske øyer. Hit reiser i hovedsak britiske turister, og mange har også kjøpt seg ferieboliger i dette idylliske området. 

Akkurat som på sydkysten av Gran Canaria er også Altinkum anbefalt av Verdens Helse Organisasjon, grunnet det gode mikroklimaet som er gunstig for personer med plager som astma, revmatisme og lignende sykdommer. Kysten her har en litt lavere luftfuktighet enn hva som er tilfellet lenger sør og øst i Tyrkia ved steder som for eksempel Antalya og Alanya, så det kjennes ikke ut som om det er like varmt her.

Det planlegges en massiv utbygging av området rundt Didim og Altinkum, med blant annet to 18-hulls golfbaner og den største marinaen i Tyrkia med plass til hele 1.100 båter. Den strategiske plasseringen i Egeerhavet, gjør at denne havnen her fort kan bli et stoppested for mange som er på seilferie i denne delen av verden. 

Altinkum betyr direkte oversatt gylden sand og det er utmerkete fasiliteter på alle de tre flotte strendene her med vannsport av alle slag. Solsenger og parasoller kan dere får leid, og de langgrunne strendene her gjør at dette er et barnevennlig område. Strandpromenaden har mange butikker, barer og spisesteder, og er et hyggelig sted å rusle litt om kvelden. Det finnes hoteller i de fleste prisklasser her, alt fra enkle herberger til flotte luksusresorter, og mange leier også ut private ferieleiligheter. God tur til Tyrkia!