Ölüdeniz, Tyrkias beste strender

Ölüdeniz er en liten landsby sørvest i Tyrkia, og her finner vi kanskje de flotteste strendene i hele landet, om ikke i hele Europa. Ölüdeniz ble av leserne til Tripadvisor, kåret til nemlig den beste stranden i Europa i fjor. Bare se på bildet, og det ligner vel mer på en Karibisk øy, enn et sted ved dødehavet.

Foto: OscarKosy/Wikipedia/Creative Commons

I  Ölüdeniz kan du svømme i et helt krystallklart vann i en blanding av turkis og blått, og strendene er helt kritthvite. Lagunen som er et yndet mål for fotografene, er fredet som en nasjonalpark.

Det er mange som synes at dette badeparadiset er best å se ovenfra, slik som dettte bildet er tatt. Det er da kanskje en grunn til at Ölüdeniz også blir regnet som ett av de beste stedene i hele verden for paragliding, sammen med det høye fjellet Babadağ, som er et meget godt utgangspunkt for de som driver med sporten.

Bortsett fra paragliding er dette egentlig et "kjedelig" feriested. Det finnes noen små hoteller her, litt butikker og restauranter, men hit reiser du ikke for fart og moro. Et avslappende strandliv er det Ölüdeniz egner seg best til, men reiser du for det kommer du til å trives. God tur!