Dalyan

Dalyan er et litt annerledes feriested i Tyrkia. Byen ligger ved elven Dalyanelven sørøst i Tyrkia, 5 kilometer fra Middelhavet innover i landet, og 40 kilometer øst for Marmaris. Selv om byen ikke ligger ved havet, går det båter ned til den vakre Iztuzu-stranda ved Middelhavet. Stranda er nesten 5 kilometer lang, og ble for kort tid siden kåret til den 4. beste stranda i Europa, i en kåring som Tripadvisor hadde. Denne stranda er også en av de få yngleplassene som er igjen i verden for utryddingstruede havskilpadder, og hele området er et naturreservat.

Områdene rundt Dalyan byr også på antikke ruiner og du finner den antikke byen Kaunos her. Som du kan se på bildet finnes det noen fantastiske klippegraver i Kaunos, hvor tidligere konger ligger begravd. Byen er omlag 3.000 år gammel, og er et ypperlig mål for en utflukt om du liker å lære litt om historie på feriestedet du besøker.

En annen ting du må prøve når du er på ferie i Dalyan, er gjørmebadene som ligger litt oppover langs elven. Dette er både morsomt og godt for kroppen. Det finnes også andre gode muligheter for sportsaktiviteter som sykling, fisking eller vandring i dette området. Er du på jakt etter fest og moro er ikke Dalyan et feriested for deg, men om en avslappenede ferie i flott natur frister, så reis gjerne hit. God ferie til Tyrkia.