Bodrum

Havnebyen Bodrum ligger i den sørvestre delen av Tyrkia ikke så langt fra den kjente greske øya Kos. Byen har en lang historie som strekker seg mer enn et par tusen år tilbake, og var tidligere kjent under navnet Halikarnassos. Borgen nede ved havnen som du ser på bildet her, er en av bygningene fra den gamle tiden. I selve havnen i Bodrum ligger det yachter og lystbåter side om side, og mange seilbåter som drar på daglige utflukter med turister i denne delen av Egeerhavet som har gode badetemperaturer gjennom hele sommeren.


Etter å ha vært borte fra programmene til charterselskapene de siste årene, er Bodrum nå tilbake i varmen og blant annet Ving og Star Tour sender i år mange gjester sørover til denne hyggelige byen i Tyrkia.

I Bodrum ligger det strender på begge sider av byen, og for de som vil oppleve en mer privat strand kan man melde seg på utflukter med en av de mange seilbåtene som seiler ut til små viker hvor du kan tilbringe dagen i vannet. Turgutreis er kanskje den beste stranden i Bodrum med flott utsikt over til Kos. Stranden blir drevet av restaurantene som ligger der, solstoler er gratis men det forventes at du kjøper drikke etc. på restaurantene. Andre strender i nærheten av Bodrum er Gumbet, Bitez og Ortakent Yashi som alle er barnevennlige med et godt tilbud av forskjellige aktiviteter.

Mange av hotellene i Bodrum baserer seg på all-inclusive hvor du kan spise og drikke så mye du vil inne på hotellområdet, og gjerne med spa, massasje, tyrkisk bad og flotte bassengåmråder. Men det finnes også hoteller som er beregnet på par og voksne uten barn. Bodrum er et fint reisemål for soling, bading og avslappelse kombinert med shopping og god mat. God ferie til Tyrkia og Bodrum.