Manavgat

Midt i mellom de to kjente feriebyene Antalya og Alanya på det som kalles den tyrkiske riviera, og rett ved siden av feriestedet Side, ligger Manavgat i Tyrkia. Dette er et relativt stille og rolig reisemål i forhold til mye annet i Tyrkia, men hvis du vil ha litt fart og moro i løpet av turen, tar ikke lokalbussen inn til Side mange minuttene.

Manavgat ligger i mellom Middelhavet og Taurus-fjellene, og i elven med samme navn som byen ligger den berømte Manavgatfossen. På denne elven arrangeres det også flere turer med båt, som kan være en fin avveksling for en dag.

Moskéen i Manavgat som er avbildet over her er den største moskéen i hele Antalya-regionen. Minaretene er hele 60 meter høye, det er plass til over 4.000 mennesker inne i moskéen, og den er åpen for besøkende og turister som vil ta en titt inne i dette storslåtte byggverket.

Det finnes flere hoteller her, og kanskje det mest populære er Star Tour sitt Splash-hotell Club Ali Bey Manavgat. Dette hotellet har all-inclusive med all mat, drikke og aktiviteter inkludert. Hotellet har et stort badeland fullt med vannsklier som passer for barn og ungdommer, eller voksne som tør å hive seg utfor.

Reiser dere på ferie uten barn, er Flora Garden Beach Club med egen spa-avdeling, treningsrom og nattklubb et godt valg. Her er det ikke tillatt med barn under 16 år, så det finnes overnatting for de fleste ønsker i Manavgat. God ferie til Tyrkia!