Antalya

Antalya er en populær ferieby i den sørvestlige delen av Tyrkia ved Middelhavet. Byen består av lange solfylte strender, historiske steder, smale svingete gater, bulevarder linjert med palmetrær, og noen av tyrkias beste restauranter. Antalya er også kalt Adalia eller Attalia i tidligere tider. Terrenget her er ganske unikt med klipper langs kysten og omgitt av fjell. Antalya er også kjent som den Tyrkiske Riviera, og denne turkise kysten er et kjent område for arkeologiske steder. Besøk gjerne det arkeologiske museet, det største i Tyrkia.

Antalya har et åpenbart middelhavsklima. De fleste månedene består av solfylte dager og vintrene er vanligvis regnfulle. Antalya har en liten, men travel flyplass som ligger omlag 10 kilometer øst for sentrum. Kaleiçi heter byens berømte historiske sentrum. Det kalles også det gamle Antalya. Dette stedet er preget av sine romerske, bysantinske, tyrkiske, og deretter osmanske innbyggere. Det er det beste stedet å oppleve Antalyas kultur. Her finner du vertshus, rimelig pensjonater, butikker, historiske landemerker og spisesteder med en gammeldags atmosfære. Inne i Kaleçi ligger de godt bevarte ottomansk kvartalene. Dette området gir en flott utsikt over Bey-fjellene og den romerske havnen.

Strendene i Antalya er godt kjent blant turistene som reiser hit. Disse strendene gir en fantastisk utsikt over havet og det furufylte fjellet Taurus. Andre naturhøydepunkter som du kan oppleve i Antalya er Düden fossene som renner rett ut i sjøen. Antalya er også kjent for sin gode tyrkiske mat, men du finner også det meste av restauranter fra alle verdenshjørner. Du finner også hoteller i alle klasser her, fra små pensjonater i gamlebyen, til fem stjerners luksushoteller både med og uten all-inclusive. God ferie til Tyrkia.