Kusadasi

Kusadasi er et av feriestedene i Tyrkia som nesten har alt. Byen har det du måtte behøve av strender, badeland, barer, restauranter og butikker. Kusadasi ligger ni mil sør for storbyen Izmir på Egerhavskysten, og herfra har du flott utsikt over mot den greske øya Samos. Mange som reiser hit kommer med en av de mange cruisebåtene som besøker Kusadasi om sommeren. Byen har en stor havn for cruisebåtene og en marina som blir fyllt opp av seilbåter, et idyllisk sted å sitte og slappe av med en drink om ettermiddagen.

Av utflukter så har du mange forskjellige reisemål å velge mellom herfra. En tur til Pamukkale bør nesten kunne sies å være obligatorisk hvis du er på ferie her. Dette fjellet er helt hvitt ettersom vannet som rennet ut herfra er fullt av kalk. Her kan du bade i mange små bassenger som ligger i flere høyder og platåer.

Vil du reise på en shoppingtur, er Izmir et godt valg. Basaren som ligger i Izmir er populær og full av folk. Her kan du kjøpe med deg håndtverksprodukter, klær og gullet er også mye billigere enn hjemme. En fergetur over til den greske øya Samos kan også være en fin utflukt for en dag.

Kusadasi har flere forskjellige strender, og den mest kjente heter Kadinlar og ligger et par kilometer sør for sentrum av byen. Mange reiser dit med en Dolmus, som mange av minibussene som frakter turister til og fra strendene kalles. Dette feriestedet egner seg godt for barnefamilier, ungdommer og andre som øsnker seg en aktiv ferie. God tur til Tyrkia!