Ny reiseguide om Tyrkia

Å reise på ferie til Tyrkia har blitt den nye farsotten i Norge, spesielt mellom mars og oktober. Hovedsaklig Kanariøyene og tildels Egypt eller Thailand tar i mot de fleste norske turistene om vinteren, men Tyrkia seiler opp som en favoritt om sommeren, foran de fleste andre destinasjonene i middelhavet.                                                              Mange norske familier eier også en feriebolig på forskjellige steder i Tyrkia. I denne reiseguiden vil du kunne lese om forskjellige feriesteder, tips om ulike utflukter, tips til shopping, forslag til gode hoteller og masse annet du har bruk for å vite før en ferie i Tyrkia.

Tyrkia kan by på det meste du har behov for på en sommerferie, om det er bading og soling, opplevelser, utflukter, god mat eller kanskje en tur med seilbåt som er planen for ferien. Her vil du kunne lese om gode feriesteder som Alanya, Marmaris, Side, Antalaya, Cesme, Kemer eller Belek for å nevne noen. Landet er kjent for sitt krystallblåe vann og nesten endeløse strender, kebab på stranden og et generelt lavt prisnivå. Om sommeren er du så og si garantert sol og temperaturer på over 30 grader.

I tilegg til disse vanlige charterstedene finner du også en av de mest spennende storbyene i Europa her. Istanbul er ikke et så veldig vanlig reisemål for nordmenn, men de som prøver lykken i denne byen reiser gjerne tilbake. For mange er Istanbul et eneste stort marked med basarer, pruting, smaker og lukter. Byen oppleves som ganske eksotisk, og ligger med den ene delen i Europa og den andre i Asia. En storbyferie hit er noe utenom det vanlige.

I tilegg til alt dette finnes det også utrolig mye mer i dette ferielandet. Noen negative ting skal også nevnes etterhvert, men med riktige forholdsregler ligger alt tilrette for en perfekt sommerferie. God tur til Tyrkia!